KookJij

Ei-komkommermousse

Een heerlijk ei-komkommermousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ei-komkommermousse te bereiden

Kook de eieren hard in 10 min. en laat ze schrikken met koud water.
Laat afkoelen, pel ze en snijd ze fijn.
Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.

Giet de bouillon in een vuurvaste schaal.
Strooi de gelatine erin en laat ca. 3 min. staan.
Zet de schaal op een pan met kokend water en roer door tot de gelatine is opgelost.
Neem de schaal van het vuur en laat afkoelen, maar laat de gelatine niet opstijven.

Meng in een kom de komkommer met de mayonaise, currypasta en bieslook.
Roer er dan de eieren en de bouillon met de gelatine door.
Laat iets opstijven.
Klop de slagroom stijf, schep erdoor en breng op smaak.

Vet 8 vormpjes licht in met olie.
Verdeel de mousse erover en zet de vormpjes ca. 2 uur op een koele plaats.
Bestrooi ze dan met fijngesneden bieslook en serveer ze met partjes limoen als garnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jolangel

jolangel zegt:
Bedankt voor je reactie maar misschien gaat de tekst over een recept, die ik met iedereen wil delen. Maar ik zal het aanpassen voor je.
Else

Else zegt:
Het stoort mij enigszins dat je steeds "gelantine" schrijft terwijl het gelatine heet.