KookJij

Een frisse salade met eendenborstfilet

Een heerlijk een frisse salade met eendenborstfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Een frisse salade met eendenborstfilet te bereiden

Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes (niet te diep, het vlees mag niet geraakt worden). Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met peper en cajunkruiden, het vlees mag rosé zijn. Haal het vlees uit de pan laat even verder garen in aluminiumfolie.
Hier werden opgebakken krieltjes bij geserveerd.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo september 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacques

jacques zegt:
De "velkant" ook wel vetkant moet uitgebakken worden tot een dunne mooie bruine krokante zijde. Dat gaat het beste door bij het uitbakken het vet regelmatig af te scheppen. Het vuur hoeft niet al te hoog te zijn, dit om aanbranden te voorkomen. De rode zijde
kan ook heel goed dicht geschroeid worden in een grill, barbeque oid. (beter niet in het vet.) Dan bepaalt men de mate van garing: à point, medium of bien cuit.
Het vet kan heel lang bewaard worden, heerlijk om aardappeltjes of frietjes in de bakken.