KookJij

Recept voor Dessert: plattekaastaart voor de 50 jarige Paul

Feestelijk taart van plattekaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 720 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Platte kaas mengen met de suiker, klop-klop bereiden zoals op de verpakking staat vermeld ik heb wel amaretto gebruikt inplaats van melk. Spatel deze voorzichtig onder de plattekaas. Gelatine laten weken in koud water, warm de amaretto op en roer er de gelatineblaadjes inop deze eveneens onde de plattekaas mengen. Speculaas cutteren en de boter er goed onder mengen samen met de advocaat tot je een stevig deeg krijgt. Smeer een springvorm in met olijfolie bedek de bodem van de springvorm met bakpapier vul de bodem met de speculaasmassa goed aanduwen. Verwijder het vocht van de peren en snij deze in kleine blokjes deze ook onder de plattekaas mengen. Stort de plaatekaas massa over de speculaas. Laat deze opstijven in de koelkast. De peren halveren en in fijne schijven snijden deze in amaretto beetgaar koken. Voor het serveren de taart afgarneren.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Monique er komt nog een plattekaastaart aan met muizenstrontjes ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Anna ;-)
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Hahahaha "muizenstrontjes" ? Zo ontzettende leuke benaming! Ik neem aan dat je hagelslag bedoelt? Deze benaming ervoor ga ik ook gebruiken!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
En dan als "kers" op de taart.... De fik er in!
Wat maak jij toch prachtige taarten, Hilde! :-)