KookJij

Dagschotel 13 november 2012

Een heerlijk dagschotel 13 november 2012 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel 13 november 2012 te bereiden

Maultaschen koken +/- 15 min, ondertussen de groenten saus klaarmaken.
Witloof in fijne ringen snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Spruitjes in ringen snijden.
Courgette in blokjes snijden.
De groenten beetgaar aanstoven in boter en goed naar smaak kruiden, room toevoegen en de tomaatjes laat even opkoken zet het vuur lager en voeg kaas toe.
Snij de mautaschen in twee en serveer op bord samen met de saus en strooi er wat gemalen kaas erover.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Maultaschen zijn veel groter dan ravioli en worden ook niet in heel Duitsland gegeten, wel veel in het zuiden, Hessen, Beieren en zo. Ik zou niet weten waar je ze in Nederland of Vlaanderen kunt kopen.. Ik haal ze wel net over de grens bij Nijmegen bij een Aldi. Zelf maken is uiteraard beter.... At in Heidelberg eens gebakken Maultaschen..... Lekker in het zonnetje, maar is een machtig hapje.....
derbyke

derbyke zegt:
Hallo hugocnx, blij te horen dat de dagschotel in de smaak valt.
Fijnproever heeft zijn best gedaan .... we kunnen niet alles verwachten hé en zeker niet van de maultaschen...iedereen draagt zijn zakje aan een andere kant
;) Gelijk Anna het zegt je mist je oliebollen, zullen we maar gaan voor de smoutebollen met veel rozijnen. Groetjes :);):p
Anna

Anna zegt:
:p:p:p:p:p:p
Anna

Anna zegt:
Je mist vast de oliebollen, hahahaha!;):p:p
derbyke

derbyke zegt:
Zo dames en heren jullie zijn blijkbaar goed geholpen door de fijnproever, dank jullie allemaal voor de fijne reacties. Groetjes van ons 3tjes :);):p
liz1

liz1 zegt:
Bedankt Erwin.
lidy van den berg-schrama

lidy van den berg-schrama zegt:
Dank je wel Erwin. Is nu duidelijk.
Lidy Van den Berg-schrama

Lidy Van den Berg-schrama zegt:
Hoe bedoel je dat Hans? We vragen toch gewoon wat het is!!!!
hns

hns zegt:
En hopelijk waarderen jullie en respecteren het. Goed bedoeld, met achting, Hans.
lidy van den berg-schrama

lidy van den berg-schrama zegt:
Volgens mij moet je dit kant en klaar kopen?????
liz1

liz1 zegt:
Het ziet er uit als bladerdeeg.
lidy van den berg-schrama

lidy van den berg-schrama zegt:
Ik weet ook niet wat maultaschen zijn. Kun je dat even uitleggen? Anders is dit een recept waar we niks mee kunnen.
hns

hns zegt:
Dank je wel, ik hou van je.:):):)Hans
hns

hns zegt:
Jaa, je bent voor mij een "Irma la Douche" van het koken, ik hou van je kookkunsten, altijd weer verrassend en tevreden gesteld. grt Hans:);):p
liz1

liz1 zegt:
Ik weet ook niet wat het is, misschien pita broodjes?