KookJij

Daging Sapi Boemboe Bali

Je zou kunnen zeggen dat het de Balinese manier is om draadjesvlees te maken
Recept van:
Bereidingstijd: 360 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daging Sapi Boemboe Bali te bereiden

  1. Smeer het vlees in met het limoensap en zet dit afgedekt 2 uur weg.
  2. Ingredienten voor de boemboe pureren tot een gladde pasta.
  3. Verhit 4 eetlepels rijstolie in de pan met dikke bodem en braad hierin het vlees (dat eerst in 4 stukken werd gesneden).Het vllees moet snel dicht worden geschroeid. Daartoe moet je het 20 seconden op elke kant laten bakken.
  4. Verhit dan nog eens 3 eetlepels rijstolie met 5 cc sesam olie in de wadjan en fruit hierin de boemboe aan gedurende een minuut of 5 - 7 onder flink roeren.
  5. Voeg dit toe aan de pan met vlees en doe er ook de sereh bij en de poeroet. Werk dit goed om. Doe er dan net zoveel VERWARMDE kokosmelk bij tot het vlees net onderstaat. (Je moet nooit warm vlees in aanraking brengen met een koude vloeistof!!!).
  6. Breng dit rustig aan de kook en voeg de gula Djawa toe en het limoensap. Doe het deksel er op en laat dit gaar sudderen.
  7. Na 1 uur omscheppen.
  8. Na 2 uur vlees van het vuur halen en in kleinere hapklare brokken snijden, waarna het weer even de pan ingaat gedurende 1/2 uur, met deksel er op.
  9. Dan deksel er af en laten inkoken. Zorg er wel voor dat het vlees niet uit elkaar valt.
  10. Dien het dan op met pandan rijst, sajoer toemis boontjes, sambal goreng telor en een toefje wilde spinazie die is gewokt met wat knoflook.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij warme jasmijn thee, koud bier of een lichte jonge Australische Shiraz wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
BoZ,20180511,
Dorry,,
Ik zie dat je een slowcooker gebruikt:Dat betekent dat je tijdens het koken geen vochtverlies hebt.Dus je hebt geen extra bouillon of water nodig.
Dit recept is voor koken op vuur.En als je iets lang laat opstaan ,verlies je vocht dat je moet aanvullen.
In jouw geval zou ik de inhoud van de pan nog even zonder deksel laten doorkoken tot het meeste vocht is verdampt.
Jan A.
Dorry Hertog

Dorry Hertog zegt:
Goedemorgen Jan, ik heb dit gerecht bijna klaar maar ik weet niet wanneer ik 200 cc water moet toevoegen. Tot nu toe staat het vlees onder kokosmelk in de slowcooker. Is het nodig dat water?
groet Dorry