KookJij

Chinese Hotpot = Chinese Fondue

Iedereen weet wat fondue-en is:een caquelon met gesmolten kaas in wijn,, waarin de deelnemers een stuk brood aan een spies dopen. Chinese hotpot of Chinese fondue is in principe niet veel anders. Behalve kaas zit er in de pot een of andere bouillon en in plaats van brood dipt men er vlees in, of vis, of garnalen of stukjes groente,enz. Je zou ook kunnen zeggen dat het een soort van gourmetten is. Aan het eind van het eet festijn blijft dan een overheerlijke bouillon over, waarmee men de maaltijd beeindigt.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Helma Honig (Rotterdam)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Hotpot = Chinese Fondue te bereiden

  1. Verhit in de hotpot de rijstolie en fruit daarin aan de uien, lenteuien, sereh, lombok, gemberrasp,de knoflook,de 5 kruidenpoeder en de verkruimelde bouillon blokjes en blus dat af met 2 ½ liter water. Dat is de bouillon basis. Laat dit geheel rustig aan de kook komen.
  2. Dan leggen de deelnemers vlees of vis of wontons enz. in hun netjes en laten dat garen naar hun wens. Denk er aan dat kip doorgegaard moet worden.
  3. Met de noodles, rijstgerechtje, sauzen maken ze dan hun eigen combinaties op hun bord.
  4. Aan het einde van de fondue blijft er een heerlijke bouillon over, die vervolgens gedeeld wordt onder de tafelgasten.
  5. De kooktijd wordt bepaald door de voorbereidingen (snijden van de lapjes vlees en vis, maken van de sauzen, noodles en rijstgerechtje en het maken van de bouillon aan tafel.
  6. CHILI PADI SAUs                                                                                                                                       *2 eetlepels Nam Prik Pao
  *4 teentjes knoflook snipperen
  *4 eetlepels light sojasaus
  *sap van 5 limoenen
  *1 eetlepel vissaus
  *zeste van 1 limoen
  *10 cc sesam olie
Doe alle ingredienten in de keukenblender en draai daarvan een homogene saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hier alles bij drinken. Zelf dronk ik hierbij een Pinot Blanc en thee van pure gemberwortel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst