Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni Salasati
PT70M
Cannelloni Salasati
Een heerlijk cannelloni salasati recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni Salasati te bereiden
Eerst de saus maken! Doe de olijfolie in de pan en fruit het basilicum en ui hierin.
Voeg na ongeveer 5 minuten 1 eetlepel tomatenpuree toe. Goed roeren.
Dan een ½ glas witte wijn bij het mengsel. Even laten opnemen.
Maak de gepelde tomaten met een vork goed kapot en doe ze bij de saus. Goed roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Laat de saus ongeveer 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Regelmatig roeren.
Laat de saus koken, doe de oven aan op 200 graden en ga verder met het recept.
Meng ricotta met eieren, spinazie, jonge kaas, pikante ricotta, peterselie, zout, peper, nootmuskaat, pepers, paneermeel, knoflook tot een goede massa. Om te kunnen proeven of het op smaak is, bak ongeveer 10 gram enkele minuten in een kleine pan. Voeg zout toe inden nodig. Als het mengesel te vloeibaar is dan wat paneermeel erbij.
Kook de niet voorgekookte lasagnebladen in ruim water met 2 eetlepels olijfolie en zout (ongeveer 15 gram per liter water), niet te gaar.
Verse pasta is beter om te gebruiken. Echt verse pasta is in ongeveer 3 minuten gaar. Als het klaar is, uitgieten en in een bak met koud water doen om te voorkomen dat alles aan elkaar plakt. .
Niet verse pasta 10 minuten koken.
Leg de deegbladen naast elkaar en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Ongeveer 2 volle lepels vulling op een deegblad. Goed verdelen en oprollen.
Ondertussen is de saus klaar, giet een deel van de saus op een ovenschaal, maar verdeel eerst een vers gesneden ui over bodem van de oven schaal. Dit om te voorkomen dat het deeg aan de oven schaal plakt.
Verdeel hierover de gevulde deegrolletjes. Niet te dicht tegen elkaar aan. Doe daar dan nog wat saus gemengde met 200 gram keukenroom over. Bedek het met aluminiumfolie en doe het 25 minuten in de oven.
Folie eraf en strooi nog 40 gram geraspte kaas er over heen. Doe het nog 5 minuten in de oven.
Voeg na ongeveer 5 minuten 1 eetlepel tomatenpuree toe. Goed roeren.
Dan een ½ glas witte wijn bij het mengsel. Even laten opnemen.
Maak de gepelde tomaten met een vork goed kapot en doe ze bij de saus. Goed roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Laat de saus ongeveer 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Regelmatig roeren.
Laat de saus koken, doe de oven aan op 200 graden en ga verder met het recept.
Meng ricotta met eieren, spinazie, jonge kaas, pikante ricotta, peterselie, zout, peper, nootmuskaat, pepers, paneermeel, knoflook tot een goede massa. Om te kunnen proeven of het op smaak is, bak ongeveer 10 gram enkele minuten in een kleine pan. Voeg zout toe inden nodig. Als het mengesel te vloeibaar is dan wat paneermeel erbij.
Kook de niet voorgekookte lasagnebladen in ruim water met 2 eetlepels olijfolie en zout (ongeveer 15 gram per liter water), niet te gaar.
Verse pasta is beter om te gebruiken. Echt verse pasta is in ongeveer 3 minuten gaar. Als het klaar is, uitgieten en in een bak met koud water doen om te voorkomen dat alles aan elkaar plakt. .
Niet verse pasta 10 minuten koken.
Leg de deegbladen naast elkaar en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Ongeveer 2 volle lepels vulling op een deegblad. Goed verdelen en oprollen.
Ondertussen is de saus klaar, giet een deel van de saus op een ovenschaal, maar verdeel eerst een vers gesneden ui over bodem van de oven schaal. Dit om te voorkomen dat het deeg aan de oven schaal plakt.
Verdeel hierover de gevulde deegrolletjes. Niet te dicht tegen elkaar aan. Doe daar dan nog wat saus gemengde met 200 gram keukenroom over. Bedek het met aluminiumfolie en doe het 25 minuten in de oven.
Folie eraf en strooi nog 40 gram geraspte kaas er over heen. Doe het nog 5 minuten in de oven.