KookJij

Brusselse witlooftaartjes

Een heerlijk brusselse witlooftaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekkervanbijons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brusselse witlooftaartjes te bereiden

Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij.
Mix de ingrediënten voor het beslag. Doe het witloof in de taartvormpjes en giet er het beslag over.
Bak de taartjes 20 minuten in een oven op 170°C. Serveer met een frisse salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

basmink

basmink zegt:
ja dat is een goed idee, dank je en eet smakelijk. zal spoedig ook war lekkers uploaden
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Kun je altijd proberen. Maar ik zou veel liever wat paneermeel op de bodem strooien. Paneermeel neemt veel vocht op. Groetjes Marijke
basmink

basmink zegt:
nen erg benieuwd naar dit recept, ben gek op bladerdeegtaarten, een nadeel de bodem kan toch slecht tegen veel vocht van groente ed, kun je niet een beetje bloem toevoegen in de gestoofde lof met geuze??