KookJij

Broccoli-preitaart

Een heerlijk broccoli-preitaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Aangepast recept van de Receptenkalender
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli-preitaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 200° C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, rol ze uit totdat de ovenschaal bedekt kan worden of bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg.
Kook de broccoli ca. 5 minuten. Fruit ondertussen de prei, champignons en knoflook. Zout, peper en cashewnoten toevoegen.
Maak een mengsel van de eieren, paneermeel en room, zout en peper toevoegen en mix het goed door elkaar.
De broccoli afgieten en toevoegen aan het preimengsel. De mozzarella erbij doen en het geheel in de ovenschaal verdelen. Het eimengsel daar overheen gieten. Zet de schotel in de voorverwarmde oven bak ca. 25/30 min goudbruin.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Voor een pittiger bite kunnen er kruiden naar smaak toegevoegd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Het ziet er erg lekker uit, dit is wel een leuk gerecht voor op zondag. Ik heb hem toegevoegd aan m'n favorieten en ga hem zeker snel eens maken!