KookJij

Bloemkool met tomaat

Een heerlijk bloemkool met tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met tomaat te bereiden

Verdeel de geschilde tomaat en aardappelen in blokjes, verdeel de bloemkool in roosjes. Verhit olie en bak hierin de aardappelblokjes goudbruin, hou apart. Voeg olie toe en bak hierin de bloemkoolroosjes goudbruin, hou apart. Voeg olie toe samen met de kruiden, suiker en blokjes tomaat, laat even bakken, voeg 3 dl. water toe en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en laat onder deksel 10 minuten stoven, voeg bloemkoolroosjes toe en laat zonder deksel 5 minuten bakken. Roer voor het opdienen de boter erdoor. Dien op met vlees naar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Hi Jeannine, dit klinkt als een makkelijk en snel te bereiden recept. Ik zal het binnenkort eens maken, ik ben wel erg benieuwd. Ik hou je op de hoogte!