KookJij

Bloemkool met pinda-gehaktsaus

De bloemkool wordt gewoon beetgaar gekookt. Het gehakt wordt rul gebakken en op smaak gemaakt met pindakaas en Aziatische kruiden. De gehaktsaus gaat voor het opdienen over de bloemkool.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met pinda-gehaktsaus te bereiden

  1. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin het gehakt in grove stukken lekker bruin. Kruid het gehakt met
    peper en zout.Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee tot glazig.
  3. Voeg de prei toe en bak al omscheppend plm. 3 tot 4 minuten mee. Roer de pindakaas door het gehakt. Voeg zoveel water toe tot je een mooie niet te dunne saus krijgt. Maak de gehaktsaus op smaak met ketjap, citroensap, basterdsuiker en sambal oelek.
  4.  Verdeel de saus over de goed uitgelekte bloemkool.



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De bedoeling was om de bloemkool gewoon met een gehakt eten, de geijkte maaltijd. Tijdens het koken bedacht ik dat
ik er ook wel eens wat lekker Aziatisch van kon maken. Zo ontstond deze lekkere pindagehakt-saus.
Lekker met rijst en een komkommersalade, maar ook met aardappelpuree erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst