KookJij

Bladerdeeg taartje met blauwe kaas

Een heerlijk bladerdeeg taartje met blauwe kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeg taartje met blauwe kaas te bereiden

Maak een mengsel van crème fraiche, ei, 75 gr geraspte en blauwe kaas en roer het roommengsel mooi glad. Breng mengsel op smaak met de kruiden. Bekleed 4 ingevette kleine bakjes met de bladerdeeg. Schil de asperges en kook ze beetgaar. Vul de bakje met een laagje roommengsel, en verdeel de asperges gelijkmatig over de bakjes. Leg het plakje spek tegen de binnenkant van het bakje, vul de bakjes veder met het roommengsel tot 1 cm onder de rand en strooi bovenop het roommengsel de resterende geraspte kaas. Bak de potjes af in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende 10 min en 15 min bij 175 graden. Laat de taartjes enkele min afkoelen en haal ze uit de bakjes. Frambozenvinaigrette: Maak van de ingrediënten een mengsel en breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst