KookJij

Biefstuk pepersaus

Een heerlijk biefstuk pepersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 21 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie: 275 kCal energie
10 Gram eiwit
21 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk pepersaus te bereiden

Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe 25 g boter in de pan zodra deze heet is.
Wacht tot het schuim van de boter verdwijnt en leg het vlees in de pan.
Voeg na 1 minuut de rest van de boter toe.
Houd de biefstukken in beweging.
Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done.
Neem de biefstukken uit de pan en laat op een (warm) bord 5 minuten rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Schenk ondertussen het vet uit de pan.
Zet de pan terug op middelhoog vuur, schenk de fond erbij en roer de eventuele aanbaksels los.
Laat 2 minuten inkoken.
Voeg de slagroom toe en laat nog 3 minuten inkoken.
Breng op smaak met (veel) grof gemalen peper en wat zout.
Schep de saus over de biefstukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst