KookJij

Aspergediner voor 2

Een heerlijk aspergediner voor 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept is v.w.b. de taart afgeleid uit verschillende andere recepten (o.a. uit AH Allerhande) aangevuld en naar eigen hand gezet. De soep en de vlaaitjes zijn geheel eigen productie.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergediner voor 2 te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 - 200°C
De asperges schillen. De schillen met 1,5 liter water en 1 groentenbouillonblokje opzetten. De
onderkanten van de asperges in schijfjes snijden en apart zetten. 2/3 deel van de asperges 15min.
stomen (of kort koken). De basilicumblaadjes in de 125 cc slagroom pureren met een staafmixer.
Toevoegen drie eieren en de verse geitenkaas en goed mengen. Zout en peper naar smaak.
Een bakblik ter grootte van een boterkoekvorm invetten en bekleden met 2/3 deel van de croissantdeeg. Zorg wel dat de geperforeerde gaatjes goed afgedekt zijn anders gaat je taart later lekken. Afdichten kun je doen met de afsnijdsels van het deeg.
De asperges in de taartvorm schikken en overgieten met het slagroom- en eimengsel. De taart in de oven plaatsen voor 45 minuten. Twee vlaaivormpjes invetten en bekleden met het 1/3 deel croissantdeeg. Beetje basterdsuiker over de bodem strooien en beleggen met geschilde peer. De crème fraiche mengen met 1 ei en dit over de peer verdelen. Nog een beetje suiker erop en bijzetten in de oven voor 30 minuten.
Intussen hebben de aspergeschillen lang genoeg zachtjes gekookt en giet je de bouillon in een andere pan en de schillen kunnen na gedane arbeid weggegooid worden. Het deel asperges wat niet in de taart is gegaan in stukken snijden en in de bouillon nog 15 minuten laten trekken op een zacht vuurtje. Pas op het einde de room aan de soep toevoegen.

Afwerken taart en soep: 2 eitjes koken en in schijfjes snijden. Op de taart leggen afgewisseld met de rauwe ham. Een paar plakjes rauwe ham in reepjes snijden en gebruiken om de soep te garneren. (Zonder de rauwe ham een prima vegetarische maaltijd.)

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Ik gebruik in plaats van de 'normale' asperges de exemplaren die te kort, krom of net wat minder mooi zijn. Deze worden bij de aspergekweker aangeboden als soepasperges. De smaak is net zo goed als van de mooiere asperges maar de prijs is een stuk vriendelijker. De asperges komen niet in z'n geheel op het bord te liggen dus pak ik dat voordeeltje mooi mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst