KookJij

Recept voor Antipasta-salade

Een heerlijk antipasta-salade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Tomaatjes wassen en halveren.
Mozzarella laten uitlekken en halveren. Basilicumblaadjes van steeltjes plukken.
Tomaatjes, mozzarella, basilicum en spekblokjes mengen en over vier borden verdelen.
Dressing kloppen van olie, azijn en 2 eetlepels pesto. Dressing door salade mengen.
Salade serveren met sneetjes ciabatta besmeerd met rest van pesto.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Daniëlle Monnikhof-Lattrop

Daniëlle Monnikhof-Lattrop zegt:
Makkelijk en simpel!
derbyke

derbyke zegt:
Zo zou ik het niet durven omschrijven laten we eens even op google gaan kijken :-)
Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Een antipasto wordt door een gemiddelde Italiaan vaak geserveerd als een plakje serranoham of prosciutto, maar ook een paar plakjes mozzarella of een handjevol amandelen of olijven. Antipasti kunnen worden geserveerd als simpel voorgerecht maar ook als een (vaak) relatief gezond hapje voor tussendoor. In elk Italiaans restaurant worden antipasti aangeboden. Vaak zijn deze antipasti uitgebreider. Ook op feestjes of bruiloften worden deze lekkernijen aangeboden. Op Italiaanse markten zijn ook veel stalletjes te vinden die hun specialiteiten qua antipasti aanbieden, zoals gefrituurde babyartisjokken. Net als de Spaanse tapas en Mediterrane mezze heeft de antipasti zijn klassiekers:
In principe kan een antipasto ook een salade inhouden, waarvan deze klassieke 'insalata caprese' een goed voorbeeld is. De insalata caprese bestaat uit plakjes rijpe tomaat, buffelmozzarella en blaadjes basilicum. Vrijwel altijd worden deze hapjes op smaak gebracht met extra vierge olijfolie en zout en peper uit de molen. Voor Italianen is het belangrijk dat elk ingrediënt van topkwaliteit is. Insalata caprese zal daarom veelal prijzig zijn.
Panzanella.
Panzanella is traditioneel ook een salade. Dit kan allerlei variaties hebben maar 1 ding mag in dit populaire Toscaanse gerecht niet ontbreken: brood. Dit kan op smaak worden gebracht met ansjovis, olijven, kappertjes, tomaat en kruiden als basilicum.
Caponata.
De caponata is een licht stoofpotje dat veelal koud wordt geserveerd met een stukje brood. De hoofdingrediënten bestaan uit o.a. aubergine (onmisbaar) en courgettes.
Vijgen met prosciutto
Prosciutto crudo is een hamsoort van topkwaliteit en is voor tal van Italianen samen met een zoetsappige vijg niet te versmaden. Met grove peper uit de molen en een royale scheut olijfolie vormt deze antipasto een echte klassieker.
In de Italiaanse keuken (dit hoeft niet alleen voor de antipasti te gelden) komen vaak dezelfde soort ingrediënten voor die verrassend genoeg steeds een nieuw gerecht kunnen vormen.
Een hele boterham, en de ingrediënten staan hierboven beschreven en waarom dan geen romatomaatjes als je ze lekker vind. Groetjes.







:);):p
Marjan

Marjan zegt:
Geweldig recept!
Maar met een bedje van wat rauwkost en noten, is het een volledig recept!!:p
Ellen Molendijk

Ellen Molendijk zegt:
voorgerecht?
marjan

marjan zegt:
:p heerlijk!! maar het recept is helemaal af wat jan zegt; een bedje van rucola en wat pijnboompitten.
clements

clements zegt:
Geweldig bij de basilicumbief en de aarbeiencoulis met gefrituurde camembert!!
thom de koning

thom de koning zegt:
het was niet zo lekker!!!:(
Hubertine

Hubertine zegt:
vanmiddag dit recept gemaakt.Iedereen heeft ervan genoten,heerlijk met een glas witte wijn erbij,buiten in de zon.
Echt een vakantie gevoel.
Jeroen

Jeroen zegt:
heerlijk was het
Jan

Jan zegt:
Ik heb het gemaakt, maar heb het nog op een bedje van rucola gedaan en er wat pijnboompitten over gestrooid. Heerlijk
wiccy

wiccy zegt:
dit recept lijkt mij heerlijk en lekker fris.
ook bij een tonijn/tagliatella gerecht.