KookJij

Aardappel-haringsalade

Een heerlijk aardappel-haringsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-haringsalade te bereiden

1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Laat ze afkoelen, snij ze in plakjes.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij hem in blokjes. Maak het witloof schoon, snij het in reepjes.
3. Vermeng de appelen met het witloof en sprenkel er meteen citroensap over, zodat het mengsel niet verkleurt.
4. Klop de kaas op met de mayonaise, de peterselie, een mespunt suiker en een snuifje peper.
5. Vermeng de aardappelen met het witloofmengsel en de dressing. Schik er de haringfiles een de ui bovenop. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Als ontbijt is dit best ruig. Ik ga het proberen, voeg het toe aan mijn favorieten