KookJij

3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes

Een heerlijk 3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe 3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes te bereiden

1/
De varkensfilet in hapklare stukjes verdelen. De stukjes kruiden met peper en zout en in een grillpan aanbakken. Een stukje geconfijte gember en een reepje opgelegde paprika erop leggen en vastbinden met een sprietje bieslook.

2/
Balletjes rollen van het gekruide lamsgehakt. Het balletje in een dadel steken en er spek rond doen. Dit in een grillpan gedurende ongeveer 3 à 4 min. bakken .

3/
De kipfilet in heel kleine blokjes snijden. Deze in een pan in een beetje olijfolie bakken. De kippenblokjes met soja of pindasaus vermengen, enkele druppels is genoeg. Verpak 1 koffielepel van de kippenblokjes in 1/4 vel brickdeeg. Vouw ze zo op dat je driehoekjes verkrijgt. Om de randen te laten kleven, een beetje water op je vinger en langs de rand gaan en dichtvouwen en aandrukken. Deze in een oven van 200°C gedurende 3 à 4 min.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Leuk tijdens de feestdagen, en origineel. Je weet wat er in zit , bij de gekochte hapjes moet je dat toch steeds afwachten. Dit is smullen voor groot en klein.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

niemand

niemand zegt:
ik ga het nu maken:)
Heavy Weapons guy

Heavy Weapons guy zegt:
Die mini slavinken zijn de beste:)
niemand

niemand zegt:
he:?:?:?
thijs

thijs zegt:
Voor hoeveel personen is dit?
Liske

Liske zegt:
Lekker om iedereen zelf te laten bakken bij gourmetten!
Tania

Tania zegt:
Leuke hapjes zijn dit en niet alleen voor de feestdagen. Zo maak je eten bereiden voor veel mensen leuk. Groetjes, Tania.
inged

inged zegt:
Hallo Liske,
Inderdaad je hebt het juist. Ik hoop dat het je smaakt en nog veel kook plezier.
Groetjes Inge;)
Liske

Liske zegt:
Oke ik ben er al uit, het is met filodeeg vergelijkbaar maar dan iets steviger.
Liske

Liske zegt:
Wat is brickdeeg?
simon

simon zegt:
Wat een heerlijk recept.
Het is echt zo lekker.Hij staat in me boekje hoor adoe dese