KookJij

Eiersalade

Een heerlijk eiersalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eiersalade te bereiden

Kook de eieren (hard) Nadat deze zijn afgekoeld, pellen en met de eiersnijder in stukjes snijden. Doe vervolgens de mayonaise, ketchup, mosterd, kerriepoeder in de schaal van de gesnipperde eieren en roer het door elkaar.

Voeg vervolgens naar smaak nog wat zout, peper en eventueel wat meer kerriepoeder toe.

Laat het vervolgens lekker koud worden in de koelkast, dan smaakt het nog beter.

Wat ook lekker erdoor is, een gesnipperde augurk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingeborg

Ingeborg zegt:
Super lekker recept, ik maak deze al jaren! Zoals bubbles als tip geeft, klein beetje verse knof en verse nootmuskaat maakt het nog lekkerder. Smaken in laten trekken in de koelkast loont ook echt. Alleen de ‘natte’ toevoegingen vind ik wat veel dus ik maak het met 6 hipster eitjes van Lidl, die zijn zo enorm lekker! En volledig biologisch en spotgoedkoop.
JOb

JOb zegt:
Echt jammie!
a heeren

a heeren zegt:
Ook lekker en snel : 2 a 3 eieren hard en gepeld, klein snijden, mengen met 2 eetlepels mayo en 1 eetlepel water en 1 zakje duyvis slamix "uitjes"
sanne

sanne zegt:
Leuk en lijkt me lekker, heb het recept nodig voor school.
Fayy

Fayy zegt:
Dit lijkt me wel lekker maar ik kijk nog verder :D:)
sonny

sonny zegt:
Je kunt ook stukjes appel door heen doen, lekker. :p
sexpop

sexpop zegt:
Bij mij was de eiersalade eerst goed, maar na een uurtje in de koeling was hij heel dun geworden, zowat vloeibaar. Weet iemand hoe dit komt?
sven

sven zegt:
Prei erdoor, vervolgens een cherry tomaatje opsnijden en uithollen en daarin de eiersalade doen en smullen:)
bubbles

bubbles zegt:
Doe er eens een klein stukje knoflook in en wat nootmuskaat. Even een nachtje in de koelkast, alles trekt lekker in en....smullen maar!!
elle

elle zegt:
Lekker en snel gemaakt :p zo handig als je niks lekkers in huis hebt en dan een lekkere eiersalade maakt, heerlijk:p:p
dennis

dennis zegt:
Je kunt er ook een gesnipperd uitje door doen.
snissel

snissel zegt:
super lekker gemaakt voor mensen:):):):p:D:o:?
eef-1975

eef-1975 zegt:
@apu, dat kan idd het ei draaien! @apu en @ ger2: Maggi en aromat kan heeft nog niemand geklaagd dat het te zout is! Maar ik zal het de volgende keer met zeezout en peper proberen! Wist niet dat er E621 inzit en zo gevaarlijk is! Bedankt voor de tip!!
ger2

ger2 zegt:
In maggi en aromat zit E621 dat is een stof waar steeds meer mensen verkeerd op reageren. vroeger werd dit ook ve-tjin of chinees zout genoemd. Kan heel gevaarlijk zijn, mijn zus raakte er door in coma.
Ik en gelukkig ook Knorr tegenwoordig, gebruiken zeezout en peper. Geen hartkloppingen meer en een betere nachtrust.
En het smaakt veel beter.
apu

apu zegt:
aAs je een eiersnijder gebruikt kan je het ei ook, nadat je hem in plakjes gemaakt hebt gewoon een slag draaien in de eiersnijder, heb je ook blokjes :) en ieder natuurlijk zn eigen smaak, maar én maggie én aromat? Ik gebruik ipv de maggie altijd peper, word anders erg zout :);):p