KookJij

Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan.

Een eenvoudig winters gerecht , dat geheel van te voren al te bereiden is. Alleen nog slechts de oven aan het werk zetten en smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan. te bereiden

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze tot een fijne puree met de boter, room , snuf nootmuskaat, peper en zout.
  2. Kook ondertussen de zuurkool in 10 minuten zacht. Laat de zuurkool goed uitlekken en werk er de eetlepel honing door.
  3. Bak de spekjes in een droge koekenpan uit. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  4. Smoor de uien lichtbruin in het overgebleven vet.
  5. Haal de uien uit de pan en zet ook deze even aan de kant.
  6. Rul het gehakt gaar en bruin in dezelfde pan.
  7. Werk de ui en het gehakt door elkaar.
  8. Vet een ovenschaal dun in en beleg de bodem met de zuurkool.
  9. Leg daarop de plakjes banaan.
  10. Daarop de helft van de puree.
  11. Vervolgens het ui-gehaktmengsel.
  12. Dan de rest van de puree met daarop de spekjes.
  13. Bestrooi het geheel met paneermeel.
  14. Dek de schotel af met aluminumfolie en zet de schotel in het midden van  een voorverwarmde oven van 200 graden.
  15. Bak circa 15 minuten en verwijder dan de aluminiumfolie. Laat nog 10 minuten in de oven.
  16. Geniet van een voedzaam winters gerecht.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In de ochtenduren al klaar gemaakt. Dan hup afgedekt al de oven in tijdens het opwarmen. Vervolgens nog 25 minuten en dan van een wintsers gerecht genieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst