Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met hammetje
PT85M
Zuurkool met hammetje
Een heerlijk zuurkool met hammetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met hammetje te bereiden
1. Spoel de zuurkool onder koud water en laat hem goed uitlekken.
2. Bak in een diepe braadpan het spek knapperig in boter (of ganzenvet). Laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit in dezelfde pan de sjalotjes glazig. doe er de knoflook bij en laat kort meebakken, zonder te laten kleuren.
3. Voeg er de zuurkool, de wijn, de jeneverbessen en het kruidentuiltje aan toe.
4. Leg het hammetje op de zuurkool. Dek af en laat 1 uur heel zacht stoven.
5. Kruid met peper en zout. Leg het gebakken spek en de knakworsten bij de zuurkool. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
6. Snij het hammetje in dikke plakken. Leg ze weer bij de zuurkool en laat 5 minuten goed warm worden. Serveer zo heet mogelijk.
7. Lekker met romige aardappelpuree.
2. Bak in een diepe braadpan het spek knapperig in boter (of ganzenvet). Laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit in dezelfde pan de sjalotjes glazig. doe er de knoflook bij en laat kort meebakken, zonder te laten kleuren.
3. Voeg er de zuurkool, de wijn, de jeneverbessen en het kruidentuiltje aan toe.
4. Leg het hammetje op de zuurkool. Dek af en laat 1 uur heel zacht stoven.
5. Kruid met peper en zout. Leg het gebakken spek en de knakworsten bij de zuurkool. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
6. Snij het hammetje in dikke plakken. Leg ze weer bij de zuurkool en laat 5 minuten goed warm worden. Serveer zo heet mogelijk.
7. Lekker met romige aardappelpuree.
Bockereyer zegt: