KookJij

Zuurkool met hammetje

Een heerlijk zuurkool met hammetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met hammetje te bereiden

1. Spoel de zuurkool onder koud water en laat hem goed uitlekken.
2. Bak in een diepe braadpan het spek knapperig in boter (of ganzenvet). Laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit in dezelfde pan de sjalotjes glazig. doe er de knoflook bij en laat kort meebakken, zonder te laten kleuren.
3. Voeg er de zuurkool, de wijn, de jeneverbessen en het kruidentuiltje aan toe.
4. Leg het hammetje op de zuurkool. Dek af en laat 1 uur heel zacht stoven.
5. Kruid met peper en zout. Leg het gebakken spek en de knakworsten bij de zuurkool. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
6. Snij het hammetje in dikke plakken. Leg ze weer bij de zuurkool en laat 5 minuten goed warm worden. Serveer zo heet mogelijk.
7. Lekker met romige aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bockereyer

Bockereyer zegt:
Een hammetje of schenkel is stuk van een varkenspoot. Je kan het bij de slager in verschillende vormen kopen. Rauw, gepekeld en gekookt of gebraden in de oven.
helen

helen zegt:
Wat is een hammetje,koop je dat zo gewoon bij de slager of heeft het nog een officiële naam.het recept lijkt me goed te maken met een lekker resultaat.