KookJij

Zoete en hartige oliebolletjes

Een heerlijk zoete en hartige oliebolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete en hartige oliebolletjes te bereiden

Voorbereiden zoete bolletjes: Citroen schoonboenen, schil raspen. Dadels ontpitten. Dadels en vijgen klein snijden. Pistachenoten pellen, afspoelen, droogdeppen en grof hakken. In kom citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 eetlepel oliebollenmix omscheppen. In een schaal de helft van de oliebollenmix met koenjit en 21/2 deciliter lauwwarm water met de mixer met deeghaken tot een deeg kneden. Vulling erdoor mengen. Deeg afdekken met plasticfolie en op een warme plaats 45 minuten laten rijzen. Voorbereiden hartige oliebolletjes: Olijven en gedroogde tomaten fijn snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. In een kom olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 eetlepel oliebollenmix omscheppen. In schaal rest van de oliebollenmix met oregano, wijn en 11/2 deciliter water met mixer met deeghaken tot deeg kneden. Vulling erdoor mengen. Deeg afdekken met plasticfolie en op een warme plaats 45 minuten laten rijzen. In een frituurpan de olie laten warmen tot 190 graden. Kleine ijsbolletjes tang in frituurolie dopen en hiermee uit het deeg kleine bolletjes, ter grootte van een walnoot steken. Bolletjes direkt in de hete olie laten glijden en met 6 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar frituren. Op een dikke lag keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Oliebolletjes op aparte schalen opstapelen. Zoete bolletjes bestrooien met poedersuiker en koekkruiden. De hartige bolletjes met geraspte kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jetje

Jetje zegt:
Hallo Marijke, kan je dit deeg voor hartige oliebolletjes ook op voorhand klaarmaken tot aan het bakproces? Groetjes:);):)
Anna

Anna zegt:
Hallo Liske,
ik denk dat je het beste zonnebloemolie kunt gebruiken.
Succes!
Groetjes, Anna
KookJij.
Tommy

Tommy zegt:
Kaas kaas kaas moet er nog in!! Ik eet ze allemaal op ik maak er meer.
Liske

Liske zegt:
De bolletjes met de hartige vulling ga ik meteen proberen, lijkt me heerlijk! Welke olie raden jullie me aan? (Of kan het ook in frituurvet)?
Anna

Anna zegt:
Ingrid, bij Bronvermelding staat duidelijk: A.H.
Anna
KookJij
ingrid van Koppenhagen

ingrid van Koppenhagen zegt:
Dit recept komt gewoon uit de AllerHande, foto ook.