KookJij

Zeetongrolletjes op een bedje van zeekraal

Een heerlijk zeetongrolletjes op een bedje van zeekraal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetongrolletjes op een bedje van zeekraal te bereiden

Paprika's fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Houd de helft van de sjalotten even apart.
Mix een deel van de sjalotten en paprika's in een maatbeker met de room.
Stoof de andere helft van de sjalotten even aan in een klontje goede boter, goed kruiden naar smaak met viskruiden en dille en witte wijn, laat even inkoken.
Voeg de gemixte ingrediënten toe en laat op een zacht vuur warm worden.
Als laatste de kaas eronder mengen.
Indien nodig bijkruiden.
Zeekraal afspoelen en even opbakken in boter.
Zeetongrolletjes kruiden met peper en zout en vijf steamen.
Krieltjes in schil koken in licht gezouten water.
Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo april 2011.
Klik op foto om te vergroten.





















Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst