KookJij

Zeetongfilets met spinazie

Een heerlijk zeetongfilets met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetongfilets met spinazie te bereiden

De ui fijnhakken en fruiten in de boter. Bloem toevoegen tot al de boter is opgenomen. De visfumet erbij voegen en al roerend aan de kook brengen. Op een zacht vuur 15 minuten laten sudderen, af en toe roeren, de room tot de helft inkoken, bij de saus voegen, kruiden met peper en zout en zeven. De parmezaanse kaas eronder roeren tot een mooie gladde saus ontstaat. De olijfolie, spinazie en witte wijn in een steelpan verhitten, de knoflook persen, erbij voegen en op zacht vuur laten"sueren". Laten uitlekken in een zeef. Een vuurvaste schotel inwrijven met de boter. De zeetongfilets erin schikken, besprenkel met citroensap en kruiden met peper en zout. Een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 220°c laten garen. De spinazie in het midden van het bord schikken.De tongfilets erop schikken en napperen met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst