Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalmmousse in vorm
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalmmousse in vorm
Een heerlijk zalmmousse in vorm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Liske Stienen
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2-4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Koud
 - > Makkelijk & snel - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Margriet nov. 1985
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalmmousse in vorm te bereiden
  - Laat de zalm uitlekken en ontdoe hem van de velletjes en graatjes.
- Week de gelatine in ruim koud water, 5 minuten.
- Pureer de zalm in de blender of prak hem zeer fijn met een vork.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Breng de bouillon aan de kook en los hierin dan, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de zalmpuree.
- Laat de massa afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de zalmpuree. Doe over in de vorm.
- Steek figuurtjes uit de wortel- en komkommerplakjes en versier hiermee de mousse. garneer af met de peterselie.
  
										- Week de gelatine in ruim koud water, 5 minuten.
- Pureer de zalm in de blender of prak hem zeer fijn met een vork.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Breng de bouillon aan de kook en los hierin dan, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de zalmpuree.
- Laat de massa afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de zalmpuree. Doe over in de vorm.
- Steek figuurtjes uit de wortel- en komkommerplakjes en versier hiermee de mousse. garneer af met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze mousse steelt de show tijdens verjaardagen. Ook ziet het er mooi uit bij een koud buffet.
									
                    
jolande zegt: