KookJij

Wraps met Rosbiefreepjes, Groente en een Teriyaki Achtig-Sausje .

Een gemakkelijk wrapje en weer eens op een andere manier klaargemaakt met voldoende groente, magere rosbief en een licht sesam-soja sausje. Volgens de makers van het boek is het belangrijk, dat je de goede volgorde van bereiden aanhoudt. Dat wil zeggen, dat het sausje klaar staat als je aan de groente begint en dat de groente klaar is, als je de rosbief reepjes gaat bakken. Zo kun je voorkomen, dat óf de groente te lang in de pan zitten ,óf dat de groente koud wordt. Wij hebben gesmuld en de heerlijke, eenvoudige saus geeft deze wrap een Japanse uitstraling.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: Boek 2 Project Gezond eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wraps met Rosbiefreepjes, Groente en een Teriyaki Achtig-Sausje . te bereiden

  1. Maak eerst de saus. Doe de gehalveerde knoflookteen met de sojasaus, 50 ml water, het sesamzaad en de basterdsuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  2. Laat 2 à 3 minuten pruttelen. Roer een papje van de maïzena en 1 el water en roer dit door de saus, zodat die ongeveer de dikte krijgt van yoghurt.
  3. Zet apart.
  4. Snij de rosbieflapjes in dunne reepjes, roer er een scheutje olie door en draai er wat peper over. Meng dit even.
  5. Kook de sperziebonen 5 minuten voor , giet af en spoel koud.
  6. Laat ze uitlekken in een zeef of vergiet.
  7. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprikareepjes een paar minuutjes op hoog vuur. Voeg dan de sperziebonen, taugé en bosui toe en bak 1 minuut mee.
  8. Zet vervolgens het vuur lager en voeg de sesam-sojasaus toe en roer alles snel even goed door.
  9. Verwarm ondertussen de wraps volgens de verpakking en verdeel er de groente over. Bak de rosbiefreepjes kort even op hoog vuur en verdeel deze dan over de groente op de wrap.
  10. Rol de wraps en halveer ze en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Volgens de makers van het boek is het belangrijk, dat je de goede volgorde
van bereiden aanhoudt.
Dat wil zeggen, dat het sausje klaar staat als je aan de groente begint en
dat de groente klaar is, als je de rosbief reepjes gaat bakken.
Zo kun je voorkomen, dat óf de groente te lang in de pan zitten ,óf dat de
groente koud wordt.
Ook lekker als lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst