KookJij

Recept voor Wortelen en witloof in een roomsausje

Een heerlijk wortelen en witloof in een roomsausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd wortelen, ajuin en witloof in grove stukken.
Bak deze even aan in boter en voeg de wijn, kruiden en de honing toe.
Laat op een zacht vuur beetgaar worden. Als laatste de room toevoegen en desnoods bijkruiden, laat even inkoken. Indien nodig een beetje bij binden met roux.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tommeke, fijn om te horen. Ik probeer mijn gerechten zo simpel mogelijk te houden, toch met een beetje fantasie maar haalbaar voor elke kookliefhebber. Nog een fijne avond en ook de groetjes van ons 3tjes :);:p
tommeke

tommeke zegt:
Dag Hilde, Dit is weer zo'n receptje van 'wat groeit er in mijnen hof' nu is dat wat ligt er nog in mijn koelkast. Ik hou van zulke gerechtjes. Heeft weeral lekker gesmaakt, dank u. Groetjes Van 'ons drietjes'
derbyke

derbyke zegt:
Hallo spanky , graag gedaan dank je voor de reactie ;)groetjes van ons 3:):);):p
spanky

spanky zegt:
Een bangelijk en verrassend recept dat hier goed in de smaak is gevallen en zeker nog ga klaar maken,bedankt;)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Gerard,
Ergens in m`n archief vond ik het volgende: Om van de roux bechamelsaus te maken voegt men melk toe.In die melk wordt eerst een kruiden- en groentemengsel getrokken voor een ½ uur.Dat mengsel bestaat uit:
1 takje bladselderij,
1 sjalotje,
1 worteltje,
1 blaadje foelie,
1 laurierblad.
Men kan eigen fantasie de vrije teugel geven hier,om aan te passen aan het te bereiden gerecht..De verse ingrediënten worden kort gesneden en alles wordt in een doekje gebonden en in de melk gehangen.Ik gebruik hier een stukje (goed gewassen)oud fijn gewoven glasgordijn voor.Dat geeft de bechamel een extra lekkere smaak.
gerard

gerard zegt:
Een aanvulling op roux, deze bestaat uit 5 delen vetstof en 5 delen bloem, laat dit goed doorverhitten zonder te kleuren (blanke roux) melk toevoegen bechamelsaus, bouillon toevoegen voor geb. soepen en sauzen
derbyke

derbyke zegt:
Hallo PHM van de Kletersteeg , roux is gewoon een bindmiddel , kant en klaar te koop ofwel een beetje boter met bloem mengen en onder de saus mengen.Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo lekkerbekske , ieder zijn smaak om te kruiden ...ik doe het gewoon op gevoel en smaak ieder zijn zin .Zou zeggen gewoon experimenteren wat jij het lekkerst vind .Groetjes van ons 3 :):p
PHM van de Kletersteeg

PHM van de Kletersteeg zegt:
Recept lijkt me lekker--maar wat is "roux"?
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Jammer,dat er geen hoeveelheden worden aangegeven voor de laatste zes ingrediënten,ook al was het maar een benadering,zoals bv.;een snufje' of 'een mespuntje.of ¼ theelepel of zo.Dan had ik tenminste een richtlijn.Het lijkt me wel een interessant recept,om witlof op een iets andere manier te bereiden.