KookJij

Worstenbroodjes

Een heerlijk worstenbroodjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.vt4.be recepten Goe Gebakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worstenbroodjes te bereiden

Snipper een sjalotje en stoof tot ze bijna bruin zijn. Meng het gehakt met alle andere ingrediënten. Kruid af met peper en zout. Bewaar het gehakt in de koelkast.

Leg het bladerdeeg van 24 x 54 cm op een licht bebloemd werkblad. Snij deeglapjes van ongeveer 12 x 9 cm.
Bevochtig met een borsteltje het deeg met wat water. Maak van het gehakt worstjes van ongeveer 75 g en 12 cm lang.

Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een worstje gehakt (evenwijdig met de kortste zijde). De worstjes steken nu aan elke kant een beetje uit het deegrolletje.

Vouw de worstenbroodjes dicht en duw de deegnaad met een vork stevig samen.
Kwast ze in met losgeklopt eigeel en een scheutje melk

Snij met een mes bovenkant van de broodjes enkele keren kruislings in ter versiering. Het is niet de bedoeling dat je doorheen het deeg snijdt

Laat de worstenbroodjes een kwartiertje rusten en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Als vroeger de klanten van mijn vader saucijnbroodjes bestelden, vroegen ze altijd voor saucijsjes, vandaar mijn woordgebruik. Broodjes komen in verschillende maten, vormen en soorten en dan vervalt het woord broodje al gauw. Misschien was het een oost Brabants streekgebruik. Maar ongeacht de schrijfwijze, smaken ze volgens mijn smaak heerlijk, wat velen met mij schijnen te delen.
Cor Lenior

Cor Lenior zegt:
Sofie lijkt me lekker, ga ik maken dank je voor dit recept.
Corlen
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Nee lekkerbekske, dan heet het een saucijzenbroodje maar wat het brooddeeg betreft heb je helemaal gelijk! Zie mijn brabantse worstenbroodjes recept.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Sofie,
Als de worst met bladerdeeg omhuld is heet het een saucijsje. Maar als er brooddeeg omheen zit, wordt het een worstenbroodje genoemd.