Recept
« Terug naar recepten
					
						Witte Mousse au chocolat
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witte Mousse au chocolat
Een heerlijk witte mousse au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Pieter van Leeuwen
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Makkelijk & snel - Koud
 - > Kinderen - Toetjes
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											9
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Zwitserland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witte Mousse au chocolat te bereiden
1. Klop de slagroom tot yoghurtdikte, dan in de koelkast zetten.
2. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
3. Los de chocolade au bain marie op.
4. Doe de eieren en eigelen in een kom en mix dit tot een luchtige massa, doe dit ook au bain marie.
5. Voeg de geweekte uitgeknepen gelatine, de alcohol en de opgeloste chocolade toe aan het eimengsel, goed vermengen, dan koud wegzetten.
6. Wanneer het chocomengsel gaat hangen, spatel dan de slagroom er doorheen, dan in de koelkast op laten stijven.
 
 
     
									2. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
3. Los de chocolade au bain marie op.
4. Doe de eieren en eigelen in een kom en mix dit tot een luchtige massa, doe dit ook au bain marie.
5. Voeg de geweekte uitgeknepen gelatine, de alcohol en de opgeloste chocolade toe aan het eimengsel, goed vermengen, dan koud wegzetten.
6. Wanneer het chocomengsel gaat hangen, spatel dan de slagroom er doorheen, dan in de koelkast op laten stijven.
                    
jb zegt: