KookJij

Witte bonenstoof met worst en spekjes

Als het buiten kouder is heb je meer behoefte aan stevige kost. Deze bonenstoof is daar een goed voorbeeld van. Lekker laten pruttelen zodat de smaken van de ingrediënten goed in kunnen trekken. Dat is ook de reden waarom ik de worst er ook gewoon in heb gedaan en er niet apart bij heb geserveerd. Aardappelpuree is hier lekker bij maar heb je zelf een beter idee, laat het me dan weten. Je kunt ook gehaktballetjes gebruiken in plaats van de verse worst. Tip: Houd je van pittig dan is het lekker om een pepertje toe te voegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte bonenstoof met worst en spekjes te bereiden

  1. Snijd de worst in stukjes van 2 cm en snijd de knoflook, uien, penen, tomaten, prei en bleekselderij.
  2. Begin met de spekjes te bakken, daarna de worst erbij, de knoflook en eventueel een fijngesneden pepertje.
  3. Voeg de ui, peen, tomaat en bleekselderij toe, meng het goed onder elkaar en laat het eventjes stoven.
  4. Daarna gaan de prei, bonen in tomatensaus en tomatenpuree erbij.
  5. Schep het weer goed doorelkaar en voeg de rode wijn, de komijn, bouillonblokken en peper & zout toe.
  6. Laat het nog even stoven totdat de groenten gaar zijn maar nog wel een beetje een bite hebben, de saus dikt dan vanzelf nog een beetje in.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveren met aardappelpuree, of naar eigen inzicht met iets anders.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst