KookJij

Wiener schnitzel

Een heerlijk wiener schnitzel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wiener schnitzel te bereiden

1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een plankje (of gebruik een deegroller).
2. Klop het ei los met de olie, peper en zout. Haal de kalfslapjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
3. Bak ze 2 tot 4 minuten aan elke kant, in een braadpan in geklaarde boter. Besprenkel ze met een beetje citroensap.
4. Leg op elke schnitzel een plakje citroen en daarop een ansjovisfilet, gevuld met een kappertje. Werk verder af met stukjes olijf, geprakt ei en gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Nee, dat heb ik niet. Alle recepten die ik tegen kom post ik hier :)
jake

jake zegt:
Beste Lize,

Heb jij ook een goed recept voor een jaegerschnitzel? :)