KookJij

Voorgerecht met trio van asperges

Dit trio bestaat uit een klein amuseglaasje met lauwwarme aspergeroom, een rolletje van groene asperges in rauwe ham en boursin en een bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Voorgerecht met trio van asperges te bereiden

  1. [b]Aspergeroom[/b]: Snij de onderkant van de asperges en verwijder het houtige uiteinde. Hou 6 koppen van de asperges apart. Snij de overige asperges in stukken. Kook de stukken asperge in water met zout beetgaar in plm. 12 minuten. Laat goed uitlekken. Blancheer de aspergekoppen 4 minuten in kokend water en leg ze opzij. Pel en snipper het sjalotje.
    Was de veldsla of spinazieblaadjes.Verhit de boter in een pan. Bak hierin het sjalotje glazig. Voeg de aspergestukken en de veldsla of spinazie erbij en sudder dit even mee. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat wat indikken. Pureer de asperges met de veldsla en de room. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabaso.Verdeel de aspergeroom over kleine amuseglaasjes. Garneer met een asperge-kopje en eventueel een plukje peterselie. De aspergeroom wordt lauwwarm geserveerd.
  2. [b]Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin[/b] :Verwijder de onderkant van de groene asperges. Kook de asperges in water met suiker in plm. 10 minuten beetgaar. Leg een vel plastic folie neer. Leg hierop de helft dun gesneden rauwe ham overlappend naast elkaar ter grootte van de asperges.Smeer de plakken rauwe ham dun in met de boursin. Verdeel hierover de helft van de gesneden sjalot of uitjes.Verdeel hierover 1 theelepel kappertjes. Verwijder de koppen van de asperges. (Hou deze apart). Leg 3 asperges op de ham en rol deze stevig op met de plastic folie.
    Maak nog een keer dezelfde rol. (zie foto) Leg de rollen tot gebruik in de koelkast. Voor het gebruik elke rol in drieën snijden en plat op het bord leggen. Garneren met een aspergekopje.
  3. [b]Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas[/b]: Kook de asperges beetgaar in water met een schepje suiker of gebruik asperges uit een pot of blik.
    Ontdooi het bladerdeeg. Snij de plakken bladerdeeg in tweeën. Leg op elke plak bladerdeeg een plakje ham en een plakje kaas. Leeg hierop 2 asperges. Rol het bladerdeeg op en leg deze op de bakplaat met de naad naar beneden. Smeer het bladerdeeg in met de los geklopte eidooier en strooi er wat geraspte kaas over. Bak de bladerdeeghapjes plm. 15 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin zien. Snij de hapjes door en schik ze op het bord zoals op de foto.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een etentje begin juni vraag natuurlijk om asperges. Na het zoeken in mijn kookboeken en wat surfen op intenet kwam ik zelf tot deze 3 verschillende aspergehapjes.. Onze gasten waren enthousiast. De hapjes zijn alle 3 goed voor te bereiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst