KookJij

Vis in amandel-tomatensaus met purée citronné

Een heerlijk vis in amandel-tomatensaus met purée citronné recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vis in amandel-tomatensaus met purée citronné te bereiden

VIS:
1).De filets ruim inkwasten met olie en daarna ruim bestrooien met vers gemalen peper en ietsje zout. Op zij leggen tot gebruik.
SAUS:
2).Verhit de olie en laat de uien daarin glazig worden en doe er dan vervolgens bij de sambal en de knoflook en suiker. Roeren.
3).Zodra de suiker is opgelost mag de rest van de ingrediënten er bij, behalve van de amandelen, waarvan slechts de helft er in gaat.
4).Laat deze saus een tijdje doorpruttelen onder goed roeren en zorg dat hij wat indikt. Daarna de saus koud laten worden.
5).De ovenschaal insmeren met de koude tomatensaus en hierop de visfilets leggen. Dan het geheel in de oven zetten en daar 20 minuten laten staan op 180°C.
6).De geschrapte aardappeltje beetgaar koken en met een vork grof prakken met peper, zout en bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPMAKEN BORD:
Leg een hoopje geprakte aardappels op het bord en strooi daarover de citroenrasp. Leg daarnaast een visfilet en schep daarover de tomatensaus. Strooi over de vis de rest van de amandelsnippers

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst