KookJij

Verse ananascake

Een heerlijk verse ananascake recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verse ananascake te bereiden

Pureer de ananas in een keukenmachine of hak het vruchtvlees met een mes zeer fijn en vang het sap op.Prak de bananen grof met een vork.Zeef boven een grote kom meel,bakpoeder,zout,kaneel en de nootmuskaat.Meng de suiker erdoor en maak een kuiltje en schep de ananas en de banaan de eieren en olie bij.Meng alle ingredíenten goed door elkaar met een houten lepel.Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 2 ingevette vormen.Bak de cakes 30-35 min.op 180C in de oven totdat ze bij aanraking stevig aanvoelen.Laat ze even afkoelen.Haal een spatelmes langs de binnenkant van de randen van de vormen,zodat de cakes loskomen.Haal de cakes voorzichtig uit de vormen en laat ze op een rekje helemaal afkoelen.Klop roomkaas en boter met de mixer romig.Zet de mixer op de laagste stand en lepel de poedersuiker erdoor.Voeg citroen naar smaak toe.Bestrijk de bovenkant van een cakelaag met ongeveer de helft van het glazuur.Leg er voorzichtig de tweede laag op.Bestrijk de bovenkant en zijkant met de rest nan het glazuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Irene Devries

Irene Devries zegt:
Kun je verse ananascake ook invriezen?
marjon

marjon zegt:
nog niet geproefd! lijkt me best wel lekker!;)
elianne

elianne zegt:
veel ingrediënten zeg!:o
mariam

mariam zegt:
het werkelijk echt verukkelijk
femmelienie

femmelienie zegt:
ik vind dit heel erg lekker:p:p:p:p:p:p