KookJij

Varkenskoteletten met zoetzure saus van clémentines

Heerlijk om te combineren met dikke, zelfgemaakte frieten!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenskoteletten met zoetzure saus van clémentines te bereiden

  1. Breng de koteletten op smaak met peper en zout en bak ze goudbruin in boter. Haal uit de pan en hou warm.
  2. Voeg de fijngesneden gember en knoflook toe aan de pan en laat even garen. Blus met sherry, sojasaus en de fond. Voeg het sap van 4 clémentines toe. Giet door een zeef.
  3. Snij de rest van de clémentines in partjes en voeg toe aan de saus. Serveer de koteletten met de saus en werk af met koriander of lente-uitjes. Serveer met roerbakgroenten (bv. peultjes, maïs, rode Spaanse peper).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst