KookJij

Varkensgebraad met ananas

Een heerlijk varkensgebraad met ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 à 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensgebraad met ananas te bereiden

Dep een varkensgebraad goed droog en kruid met peper en zout. Leg het in een braadschotel met de tijm, de salie en de groene peperbolletjes. Giet er wat olijfolie over en zet het gebraad in een voorverwarmde oven op 210°C. Laat een tiental min. bakken. Snij een verse ananas in blokjes, doe ze bij het vlees en giet er de whisky of cognac over. Bestijk het vlees met honing. Zet de oven op 140°C. en laat het vlees 2 uur garen op lage temperatuur. Giet er regelmatig saus over. Zet de laatste 20 min. de oven nog even op de hoogste stand zodat het vlees mooi bruin wordt.
Snij het vlees in stukken en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franeke

franeke zegt:
hmmmm, ik ga deze zeker proberen! :p
ROOS

ROOS zegt:
:pZeer lekker, een aanrader.