KookJij

Recept voor Urap (-Urap)

Urap of Urap - Urap of Urab is een salade van geblancheerde groenten (er zit dus nog beet aan!!) met een dressing van gekruide geraspte klapper
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Maak een boemboe van de paprika, lomboks, sjalotten, knoflook, sereh, poeroet, ketoembar, kunyit (en optioneel 3 cc trassi) in een vijzel of keukenblender.
  2. Doe de rijstolie met sesamolie in de wadjan en verhit die op een matig hoog vuur.
  3. Fruit hierin aan de boemboe al roerend gedurende 3 minuten. Voeg dan toe limoensap, limoenzeste en de palmsuiker en laat dit gedurende 3 minuten (zo nu en dan even goed omwerken) sudderen op een laag vuurtje.
  4. Nu gaat de klapper erbij en we roeren dat goed door. Laat het gedurende 10 minuten sudderen op een laag vuurtje, roer zo nu en daan door en blancheer ondertussen de groentes in een pan met kokend water op het vuur.
  5. Spercieboontjes 2 minuten, dan de winterpeen erbij, dan na 3 minuten de taugé er bij en vervolgens na 1 minuut de kool er bij gedurende 30 seconden.
  6. Giet dan de groenten af in een vergiet en koel direct onder de koude kraan. Laat uitdruipen en voeg de groente mix toe aan de "dressing" (de boemboe dus in de wadjan) in de wadjan. Roer het goed door. Strooi er vers geroosterde gehakte katjang over als optie.
  7. Lekker als bijgerecht bij de nasi goreng,rijsttafel of rames.
  8. Geef het anders met witte rijst + sambal goreng telor en ajam smoor.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt er warme thee bij drinken, koud bier, een lichte rode jonge shiraz wijn, een stevige rosé wijn of een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst