KookJij

Turkse ratatouille

Een heerlijk turkse ratatouille recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse ratatouille te bereiden

Maak de sperzieboontjes schoon,breek ze in stukjes en kook deze in weinig water met zout in 15 min.gaar.Schil en snipper in die tijd de ui en knoflook.Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes .Ontvel de tomaten en snijd ze doormidden en verwijder de pitjes en laat het vocht weglopen en snijd ze klein.Bak de ui glazig en voeg de knoflook toe.Doe de plakjes wortel erbij en voeg wat van de bouillon toe en laat alles 5 min.zachtjes koken.Voeg dan de paprika en de tomaten toe en giet de rest van de bouillon toe.Voeg de tomatenpuree toe en laat alles 5 min.zachtjes koken.Maak de courgette schoon en snijd ze in plakjes.Voeg deze toe met peper,citroensap en de boontjes.Laat alles nog 5 min.zachtjes koken en bestrooi de rataouille op het laatst met de gehakte peterselie.
Lekker met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst