KookJij

Toscaans gehaktbrood ( Polpettone )

Gehaktbrood heb ik al vaker gemaakt, maar dit lekkere pittige gehaktbrood gevuld met hard gekookte eieren heb ik voor het eerst gemaakt. Ik kwam dit recept tegen in het kookboek "Eet, proef, en beleef TOSCANE". Het zag er zo lekker uit en het smaakt ook heerlijk. Ik heb recept enigszins aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Iets aangepast recept uit het kookboek "Eet, proef en beleef Toscane" van Giulia Scarpaleggia
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toscaans gehaktbrood ( Polpettone ) te bereiden

  1. Snij de spekreepjes heel fijn of maal de spekreepjes in het bakje behorend bij je staafmixer.
  2. Doe het gehakt met de fijngehakte spekreepjes, gehakte peterselie, kaas, wat zout, rauwe eieren en 2 eetlepels paneermeel in een grote kom en kneed het gehakt tot een homogene massa. Vorm van dit mengsel een grote plak.
  3. Leg de hardgekookte eieren op de plak en vorm hiervan een "worst". Paneer de gehaktrol rondom met paneermeel.
  4. Verhit in een grote pan de olijfolie met de hele tenen knoflook. Zodra de knoflook kleurt kun je ze uit de pan halen.
  5. Leg de gehaktrol voorzichtig in de pan. Bak de gehaktbrol aan alle kanten bruin. Gebruik hiervoor 2 spatels of houten lepels want de rol kan gemakkelijk breken. Als het gehakt na plm. 10 minuten mooi bruin is giet je de wijn erbij en laat het nog 2 -3 minuten pruttelen.
  6. Leg het deksel op de pan en laat het gehaktbrood nog 30 - 35 minuten garen op een lage warmtebron.
  7. Laat het gehaktbrood een beetje afkoelen voordat je het aansnijdt.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Het oorspronkelijke recept bestond uit gemengd gehakt en saucijzen. Ik heb rundergehakt en gerookte spekreepjes gebruikt. Naast de Parmezaanse kaas heb ik nog 50 gram geraspte belegen kaas en 2 eetlepels paneermeel aan het gehakt toegevoegd.
Lekker met een tomatensaus bij pasta. Lekker met gebakken aardappelen en een salade. Ook koud lekker op een broodje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst