KookJij

Tortillataart met groenten en twee soorten kaas

Een vegetarische hartige taart, gemaakt van een laag van 4 bloemtortilla;s met daartussen steeds verschillende groenten,kaas en zure room. Heerlijk als hoordgerecht maar ook lekker als borrelhapje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 479 kCal energie
26 Gram eiwit
27 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: "De Nieuwe Kijk op Koken" een uitgave van AH.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortillataart met groenten en twee soorten kaas te bereiden

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de tomaten fijn.
  2. Maak uien, bleekselderij en wortel schoon en hak deze (eventueel in de keukenmachine) fijn.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de fijngehakte groenten in 3 minuten beetgaar. Pers de knoflook erboven uit. Schep tomaten en oregano erdoor. Laat nog 3 min sudderen.
  4. Verkruimel de feta.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden boen- en onder-warmte
  6. Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in.
  7. Leg er een bloemtortilla in. Verdeel 1/3 van het groenten-mengsel erover. Strijk 1 el zure room erover
    en 1/3 koriander of peterselie + 1/4 van de jonge kaas en 1/4 van de feta.
  8. Leg hierop weer een tortilla. Herhaal dit nog twee keer.
  9. Leg de laatste tortilla erop. 
  10. Strooi de rest van de jonge kaas en de feta erover.
  11. Bak de tortilla-taart plm. 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden boven- en
    onderwarmte, tot de tortilla`s mooi bruin zijn.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje was dit een succes!
Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst