KookJij

Tonijn- en ricottaballetjes met paprika's

Een heerlijk tonijn- en ricottaballetjes met paprika's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Rio Mare
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn- en ricottaballetjes met paprika's te bereiden

Gaar de paprika's in hun geheel in een hete oven op 240°C gedurende 30 minuten. Draai ze zo vaak om totdat het vel bruin is gekleurd. Pel de paprika's, verwijder de steel en de zaadlijsten, snijd ze in fijne reepjes en breng op smaak met een beetje gehakte peterselie, schijfjes knoflook, wat olie en een snuifje zout. Voeg de olijven toe.
Laat de tonijn uitlekken terwijl de paprika's in de oven zitten. Meng de tonijn in een kom met de ricotta, parmezaan, ei, flink wat gehakte peterselie en een beetje broodkruim. Vermeng alle ingrediënten goed en kruid af met peper en zout.
Maak kleine platte balletjes van dit mengel en haal elk balletje door het broodkruim. Bak ze in hete olie aan beide zijden. Dien op met de paprika's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst