KookJij

Tomatenkroketjes

Een heerlijk tomatenkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatenkroketjes te bereiden

1. Kruis de tomaten in, dompel ze kort (15-20 seconden) in kokend water, vervolgens in ijskoud water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder vocht en pitjes, hak het tomatenvruchtvlees fijn en doe dit in een kom.
2. Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes, hak de lenteuitjes fijn en voeg deze toe aan de kom.
3. Pel de knoflook en pers die uit boven de kom.
4. Meng de lenteui, stukjes gedroogde tomaat, fijngeknipte peterselie, munt en oregano door de verse tomaat.
5. Meng er zoveel zelfrijzend bakmeel door dat een stevig, samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan of wok.
7. Schep met twee lepels bergjes van het tomatenmengsel op en laat die in de hete olie glijden.
8. Bak de kroketjes met 3 à 4 stuks tegelijk in enkele minuten gaar en krokant.
9. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Tip:
Ook lekker in plaats van vlees, bijvoorbeeld met een gemengde salade met kaas en warm brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Dat is weer eens een recept wat ik niet al ben tegengekomen in een allerhande, boodschappen, delicious o.i.d. Zeker het proberen waard lijkt me.
Lekker Doortje :p