KookJij

Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing

Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Lidl receptkaart, Zomer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing te bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan totdat ze rondom goudbruin kleuren.
  2. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
  3. Verdeel de verschillende tomaten over 4 borden.
  4. Meng de verse pesto met het sap van ½ citroen en de citroenrasp van 1 hele citroen.
  5. Besprenkel de tomaten met de citroenpesto.
  6. Scheur de blaadjes basilicum grof en verdeel met de mozzarella over de tomatencarpaccio.
  7. Bestrooi de tomatencarpaccio met de pijnboompitjes en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
  8. Tip: serveer de tomatencarpaccio met vers brood en een partje citroen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst