KookJij

Timbaaltje van lichtgerookte kuikenborst (zieopm)

Een heerlijk timbaaltje van lichtgerookte kuikenborst (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Timbaaltje van lichtgerookte kuikenborst (zieopm) te bereiden

Meng het sinaasappelsap ( indien nodig passeren) met het sap van 1/4 citroen en de gembersiroop.
Verhit het geheel en los de in water geweekt gelatineblaadjes hierin op.
Koel de gelei tot deze hangend te verwerken is.
Snijd de augurken, de gerookte kuikenborst en appel in mooie blokjes.
Verdeel deze over de vormpjes en giet de hangende gelei erover.
Koel de timbaaltjes goed.
Meng voor de dressing de maiskiemolie, wittw wijn, azijn en de gembersiroop, sinaasappelsap en de fijn gesnipperde sjalot in de blender.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Ontdoe de sinaasappel van huid en vliezen en snijd de partjes eruit.
Snijd de augurken in plakjes.
Los de timbaaltjes op de borden.
Leg de gewassen en gedroogde lollo roso rond de timbaaltjes en garneer verder met sinaasappel, augurk en bieslookstengels.
Bedruip het geheel met de sinaasappeldressing.
Serveer er brood bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst