KookJij

Recept voor Thaise salade met gehakt uit de wok

Een heerlijk thaise salade met gehakt uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie: 333 kCal energie
23 Gram eiwit
26 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de bosuitjes in ringetjes.Snijd de paprika in heel kleine blokjes.halveer de komkommer,schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.Maak 8 bladeren ijsbergsla los van de krop,was ze en laat ze in een vergiet uitlekken.Verhit een wok op hoog vuur.Bak het gehakt met de currypasta in 6 minuten rul en knapperig bruin.Giet het teveel aan vet af.Roerbak de paprika 1 minuut mee.Haal de pan van het vuur en schep de bosui,de komkommer,de koriander en de munt erdoor.Breng de salade op smaak met zout.Neem 4 slakommetjes en leg in ieder kommetje 2 in elkaar gestoken blaadjes ijsbergsla.Zet ieder kommetje op een bord.Schep de gehaktsalade erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marleen

marleen zegt:
ik heb 't van de week gemaakt, is erg lekker! en ik heb groene currypasta gebruikt.. denk dat het niet zoveel uitmaakt
mar

mar zegt:
lijk me erg leker
theo

theo zegt:
rode gele of groen currypasta. Is 2 eetlepels niet een beetje veel?