KookJij

Thai Lunch (Pad Siew Ew)

Een heerlijk thai lunch (pad siew ew) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thai Lunch (Pad Siew Ew) te bereiden

1).Zet alle ingrediënten klaar voor gebruik en zorg er voor dat alles op kamertemperatuur is
2).Marineer het varkensvlees gedurende 30 minuten in de vissaus (Nam Pla), de oestersaus, de azijn en de donkere sesamolie.
3).Zet een kleinere wadjan met water op het vuur en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen.
4).Verhit een scheut olie in de wok tot rokens toe en doe de broccolistelen in de wok en bak 1 minuut onder omscheppen en roeren. Daarna de bladeren er bij (of roosjes). Schep met schuimspaan op een bord en houd warm.
5).Maak wok schoon voor het volgende, doe weer een flinke scheut olie er in tot rokens toe en voeg de platte rijstnoedels toe, welke vlak te voren in de bolzeef zijn gedaan. De bolzeef met noedels in het hete water houden in de wadjan tot ze buigzaam zijn geworden (NIET SLAP!!!). Noedels droogslaan in de zeef en in de wok doen met de ketjap manis Benteng. Bakken tot ze gaar zijn en zachter zijn geworden en goed bedekt met olie en ketjap. Haal ze uit de wok en doe apart op een bord en houd ze warm.
6).Maak wok weer schoon voor het volgende.
Laat een nieuwe scheut olie weer tot rokens toe heet worden en ondertussen het gemarineerde vlees in de bolzeef doen (marinade vocht opvangen!) en even in het hete water omschudden tot roze kleur is verdwenen.
Dan het vlees in de gloeiend hete wok doen en snel gaar bakken. Doe het marinade vocht er bij en roer even goed om.
7).Schuif het vlees even aan de kant en breek het ei in de wok en roer tot roerei en daarna door het vlees.
8).Doe nu de Chinese broccoli weer er bij in de wok en roer goed door en daarna de noedels en roer weer goed door.
9).Voor de liefhebbers van scherp kan er nog een schep Nam Prik Pao door geroerd worden.
Zout is meestal niet meer nodig, aangezien dat ook al zit in de Nam Pla, de ketjap en de oestersaus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep in een diep bord en bestrooi eventueel met korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Wouros, Sorry voor het ongemak. De hoeveelheid staat er nu bij. Ipv broccoli kun je ook Pak Soy gebruiken. Net wat er is.
jan A.
wouros

wouros zegt:
Dag Jan,

Hoeveel broccoli moet er bij? Heb het al wel bij de ingrediënten gezet.
Redactie KookJij