KookJij

Tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid

Een heerlijk tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid te bereiden

Snij het vlees in blokjes en bak even aan.
3 soeplepels olie in de tajine, laat opwarmen en voeg het vlees toe en kruid goed af, voeg de kriek toe roer even alles goed onder elkaar. Deksel erop en laat op een zacht vuur sudderen.
Paprika's in reepjes snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Courgette in twee snijden en in iets dikkere schijven snijden.
Na ongeveer een 120 min de gesneden groenten eronder mengen.
Laat dit alles nog een 30 min verder sudderen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Roland

Roland zegt:
Zeer lekker, een aanrader voor wie van vrij (**) pikante schotels houdt.
derbyke

derbyke zegt:
Helemaal geen domme hollander agatha, belgische en de nederlandse taal verschillen een beetje wat normaal is. Maar Anna heeft het weer super opgelost groetjes :);):p
agatha

agatha zegt:
Dank je wel Anna.
Groetjes Agatha.
Anna

Anna zegt:
Hespengebraad is bekend bij ons als fricandeau:D
Groetjes,
Anna.
agatha16

agatha16 zegt:
Als domme hollander vraag ik me af wat hespengebraad is. Beenham?