KookJij

Tajine van witte asperges met saffraan

Een heerlijk tajine van witte asperges met saffraan recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine van witte asperges met saffraan te bereiden



Schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd dikke exemplaren over de lengte doormidden.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een tajine en bak de asperges hierin snel rondom aan tot ze gekleurd zijn. Bestrooi ze met zout, peper en saffraan en overgiet ze met de bouillon.

Kook de asperges afhankelijk van de dikte 15-20 minuten op heel laag vuur. Prik met een mes in een asperge om te controleren of ze gaar zijn.

Verdeel de asperges direct op vier verwarmde borden.

Giet de room in de tajine en verwarm tot tegen de kook. Breng de saus eventueel nog eens op smaak met zout en peper. Klop de saus met een staafmixer schuimig en giet hem over de asperges. Dien ze op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst