KookJij

Tajine: Parelhoenbout met krieltjes en groenten

Een heerlijk tajine: parelhoenbout met krieltjes en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: Parelhoenbout met krieltjes en groenten te bereiden

Bak de parelhoenbouten eerst even aan in boter en olijfolie.
Laat de tajine met een beetje olijfolie opwarmen leg de bouten erin zet het vuur op de laagste stand.
Wortel in grove stukken snijden.
Krieltjes in vier snijden met schil.
Ajuin grof snijden.
Look zeer fijn snijden.
Voeg deze groenten bij de bouten evenzeer de Cognac en kruid naar smaak. Zet het deksel op de tagine en laat 1 uur zachtjes stoven.
Voeg dan de broccoli, bloemkool, dadels en grof gesneden witloof toe, kruid nog een beetje bij.
Roer voorzichtig alles onder elkaar en laat nog een 1uurtje verder stoven.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Hi Hilde,
De tajine was heerlijk! Ik heb hem wel iets anders klaargemaakt. Zelf heb ik eend uit blik gebruikt ipv parelhoen en "regenboog" wortelen, ipv normale wortelen en piri piri ipv chilipoeder. Het recept is een echte aanrader! :)
Bobby

Bobby zegt:
Hi Hilde, vandaag ga ik alle ingrediënten voor deze tajine halen en morgen met pasen ga ik lekker kokkerellen. Ik laat je weten hoe het heeft gesmaakt!