KookJij

Recept voor Tajine met flespompoen en rundvlees

Heerlijk tajine gerecht voor het najaar door de toevoeging van de flespompoen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: A world of food
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snijd de runderriblappen in stukken en braad het in een klein beetje boter mooi bruin. Snijd ondertussen de ui grof en de knoflook en rode peper fijn.
  2. Haal het vlees uit de pan en houd apart. Fruit de ui en knoflook langzaam in de pan. Doe het vlees terug in de pan en voeg de kruiden toe (komijn, kaneel, koriander en Ras el Hanout). Roer alles goed elkaar.
  3. Voeg wat boter toe en als deze gesmolten is de eetlepel bloem. Roer goed door totdat de bloem niet meer zichtbaar is. 
  4. Voeg de tomaten, de bouillon en de olijven toe en roer nogmaals goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet de deksel op de tajine en laat het geheel twee uur pruttelen op laag vuur.
  5. Rasp de peen schoon en snijd in grote stukken en snijd de prei in dikke ringen (snijd de stukken niet te klein want dan blijft er niets van over). Snijd de flespompoen in vieren en schil hem. Verwijder de zaadjes en snijd in stukken.
  6. Voeg na 2 uur de gesneden groente (prei, peen, pompoen en rode peper) toe. Schep alles goed door elkaar en laat het geheel nog 40 minuten sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de pruimen toe en breng op smaak met peper en zout. 
  7. Serveer met marokkaans brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het lijkt nooit zo veel, maar uiteindelijk heb je een volledig maaltje voor 4 personen. Volgende week ga ik deze maken, en dan met vijgen ipv pruimen :-)
Lijkt me een TOP gerechtje!
Bobbejaan

Bobbejaan zegt:
Het was echt heerlijk, wij hebben er met z'n 2en 3 dagen van kunnen genieten!
De tajine zat wel goed vol, het paste net :) De laatste dag was het brood wat oud, ik heb het toen 5 minuten in de oven gedaan. Toen kreeg het een lekker knapperig kostje en was weer zacht en vers van binnen.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wauw, dat klinkt heerlijk! We hebben nog pompoen, dus deze komt volgende week op tafel. (Paste dat allemaal in de Tajine? ;-))
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk gerechtje Nadine, voor jullie de flespompoen voor ons de butternut ;-)