Je kunt de saus op een bedje van tagliatelle serveren met daarbovenop de gegrilde zalm.
Ook kun je de tagliatelle gewoon door de saus doen, de zalm gaat er dan evengoed bovenop.
Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en gegrilde zalm
PT30M
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en gegrilde zalm
Er wordt wel eens gezegd dat je geen vis met spinazie moet eten, omdat het niet gezond zou zijn maar zalm (en makreel) zijn daar een uitzondering op.
Gelukkig maar want ik vind zalm en spinazie een heerlijke combinatie.
Gebruik hier bij voorkeur groene tagliatelle bij want die is ook gemaakt op basis van spinazie.
Je kunt de saus op een bedje van tagliatelle serveren met daarbovenop de gegrilde zalm.
Ook kun je de tagliatelle gewoon door de saus doen, de zalm gaat er dan evengoed bovenop.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met verse spinazie, courgette en gegrilde zalm te bereiden
- Was de spinazie en haal de steeltjes eraf, snijd de courgette, uien, knoflook en peterselie en kook de tagliatelle "al dente".
- Verwarm olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de uien.
- Voeg eerst de courgette en daarna de roomkaas, en de wijn toe.
- Daarna gaat de spinazie erbij
- Maak het geheel op smaak met peterselie, peper en zout.
- Verhit olie in een gril pan, doe peper en zout op de zalm, en gril de zalm 3 minuten aan beide zijden.